turkos eyeliner

 
Något jag fått lite dille på nu är markerad undre fransrad. Förut hatade jag det. Det skulle vara rent under och sedan vinge på ögonlocket. Nu sotar jag mer än gärna där under. Ibland endast med samma skugga som över, ibland med lite glitter och min favorit - blågrön/turkos eyeliner under. En lite roligare grej helt enkelt.
 

Okej att håret var halvblött och ofixat. (+ morgonrock, hähä :D)
Men jag fixar typ alltid sminket först och håret sist.

Sen en till grej som gör rätt stor skillnad. Lösögonfransar!
Ni ser nog vilket öga som är utan. Och inte behövs det mycket smink utöver det. 

lockigt värre

 
Lockigt på julafton, as usual. Men för att man skulle se någon skillnad på mig och min syster (för vi är ju sååå lika annars) så gjorde jag så lockarna började högre upp på henne och bara i längden på mig.
 
 

julklappar

 
Som vanligt är mina föräldrar alldeles för snälla på julafton. Dock tycker jag det nästan är lika roligt att ge som att få, så det går nääästan jämt ut. Superfina grejer har jag fått iallafall.

Värmebyxor + ordentlig gryta.


Vin från chefen + lite smått och gott från päronen.


Grepplinda, träningsbyxor + presentkort och lite smink.


Neccessär, mascaror + bäääästa plattången <3
 

Och inte nog med alla dessa julklappar, så fyllde jag ju år elva dagar senare.
Så då blev det ytterligare lite smått och gott. Men det kan jag visa i ett senare inlägg!

frozen

 
Minus 26... Man ska väl inte klaga, det är ju snö, ljust och vitt. Men ändå, till och med håret i näsan fryser ju till is när man går ut. Men är rätt fint ändå. 

Idag har jag i för övrigt varit ledig. Helt underbart. Haft sovmorgon, fikat och fått försenade födelsedagspresenter från moster i bälinge, shoppat loss på stan, gått på en lägenhetsvisning (hoppas jag hittar något fint snart!) och nu blir det basket med en arbetskollega. Perfekt ledig dag helt enkelt.
 
 

låt det va' som i en film

 
På julafton blev det lite rött dagen till ära. Matchade läppar och tröja så det blev lite fokus där istället för på min hemska utväxt (som jag hann fixa till nyår iaf!!). Skinnkjol och lång kofta till. Uppklätt men väldigt slappt ändå.
 
 

the food


Vissa år har jag ätit julbord en, två gånger innan självaste julafton men i år hade jag inte ätit ett enda i förväg. Så gissa om det var gott när det verkligen var dags! Mina favoriter är janssons och prinskorv/köttbullar + rödbetssallad. Det jag aldrig tar från julbordet är julskinkan och sill/lax. Vilket är eran ris/ros på julbordet?
 
På min tallrik: Egengjord knäckebröd, laxrulle, ägg med räkor och majonäs, rödbetssallad, leverpastej,
janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, morotslåda och kålrotslåda (vanligt på finska julbord).

julafton

 
Trots att jag varit ledig mer än någonsin så har bloggen ändå fått lida. Men antar att jag tog chansen att göra annat kul. Och trots ledigheten så har det ändå hänt mycket på dessa två veckor. Julafton och allt vad det innebär, reunion med lite hemvändare, nyår, jvm, min födelsedag. Ja, ALLT har verkligen hänt. Men nu tror jag att jag kommer börja kika in här lite oftare, och bilder från allt kul kommer dyka upp lite titt som tätt.

Här kommer lite bilder från julafton: