en liten utmaning


Jag har blivit "Utmanad" av Filippa att besvara ett antal frågor, samt ställa ett antal nya frågor till valfria personer. 

1. Hur skulle du beskriva dig själv som person?
Jag skulle nog beskriva mig själv som en kreativ, ordningssam och förhoppnigsvis rolig (!), person som är lite reserverad och tillbakadragen i en stor skara, men som blir ganska galen och pratglad om jag är med männsikor jag trivs med. Jag älskar att resa, vilket det mesta av mina tusenlappar går till.

2. Stämmer beskrivning av ditt stjäntecken på dig? Varför? Varför inte?
Jag tycker det stämmer till nästan 100%, vilket är lite läskigt! Nästan allt som står om stenbocken hade jag kunnat flytta upp till frågan ovanför. 

Stenbocken: Ambitiös, målmedveten, inget emot att vara för sig själv, envis, har praktisk och metodiskt arbete, tar ansvar, inåtvänd och kan verka för seriös, oftast känslomässigt behärskade och kontrollerade vilket kan upplevas lite tråkigt av männsikor omkring dem, obekväm med ytliga relationer och har väldigt få men nära relationer som håller livet ut, rädd för att verka svag och beroende av någon, ganska reserverade, älskar pengar och en bra ekonomi är ett måste för dem.


3. Vad är det viktigaste för dig i livet?
Det är nog att jag själv mår bra. För om man inte själv är glad och mår bra så är det svårt att göra så andra mår bra. Att vara positiv kommer man långt med. Och för att jag ska vara positiv måste jag må bra. Och något som bidrar till att jag mår bra är att jag får resa och upptäcka världen, att det går bra i "livet", att jag umgås med såna jag tycker om och att jag får träna. Det är nog de viktigasted sakerna i livet för mig. 

4. Vad gör du allra helst på fritiden?
Det beror lite på vilket humör jag är på. Men utan träning kommer jag inte långt, så det är nog det jag gör allra helst på fritiden. Och det är ju det jag gör efter jobbet cirka fyra dagar av fem. Sen när väl träningen är avklarad så är jag nog allra helst hemma i soffan, myser med Marcus, käkar lite gotta och ser på någon bra film. Förutom när det är sommar! Då vill jag vara på stranden, umgås ute sent på kvällarna och bara vara. Så allt beror nog på vilken årstid det är också.

5. Vilken/vilka veckodagar gillar du allra mest? Varför?
Lördag! Definitivt. Jag kan göra vad jag vill under dagen/kvällen och jag kan sova hur länge som helst dagen efter. Om jag jobbar så jobbar jag 9-15, vilket fortfarande ger mig massa fritid efteråt. Jag äter oftast godare/finare middagar på lördagar + lite chips till kvällens film. Eller varför inte ta på sig sina high heels och dansa hela natten lång?

6. Vad kan göra din dag bättre?
Glada besked och positiva överraskningar. Det där "lilla extra" som någon kanske gör för en. En liten grej kan betyda så himla mycket.

7. Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Då vaknar jag nog vid nio, äter en god hotellfrukost och drar mig sedan när till stranden där jag placerar mig i en solstol. Med en bra bok eller min bästa spotifylista i hörlurarna halvsover jag i några timmar innan det är dags för ett dopp. Dagen flyter väl på så tills det är dags att gå upp och duscha/fixa sig. Det blir middag ute på ett mysigt ställe (plankstek + ett glas rött) och sedan får vi se vad som händer resten av kvällen!

8. En/flera låtar som står dig nära hjärtat?
Har lite olika låtar som får mig att tänka på lite olika tillfällen. Men en jag gillar väldigt mycket är 9 crimes med Damien Rice. Så fin! 

9. En/flera låtar som du kopplar till detta år?
Det är många av Zackes låtar, men framförallt Storstadsblues och utomlands samt Thunder med W&W.

10. Vart skulle du resa om du fick möjligheten att resa vart du ville? Varför?
Åh, det här är en sån himla svår fråga. Skulle vilja besöka så många ställen. Men jag skulle mer än gärna vilja åka tillbaka till underbara Thailand samt även upptäcka och se New York eller något annat i USA.

11. Prova att gå en heldag med att se något positivt hos precis allt, besvara sedan frågan, märkte du av någon skillnad?
Det är klart man märker skillnad. Om man är negativ sprids det vidare till de man är med. Om nu inte större delen av skaran är postiva. Sedan är det ju såklart inte att man ska bli naiv och vara positiv till precis allt, för det hade väl inte heller funkat så bra. 

Här kommer mina frågor till er utvalda:
(Ni som känner att ni har lite att göra medan ni inväntar det nya året får mer än gärna svara på frågorna)

1. Vilket är ditt bästa minne från i år? (2013)
2. Om du hade kunnat ändra något du gjort tidigare, vad hade det varit?
4. Vilket är ditt favoritband/artist?
5. Var ser du dig själv om 10 år?
6. Vad är dina tre bästa egenskaper?
7. Vad är dina tre sämsta egenskaper?
8. Egenskaper du värdesätter hos dina vänner?
9. Drömresemål? Och varför?
10. Vilken "typ" var/är du i skolan?
11. Vad ska du göra ikväll för att fira in det nya året?

årsresumé del 3


Och här kommer sista delen av mitt 2013. Ett riktigt fint år med många positiva besked. Fick fast anställning, reste utomlands, flyttade hemifrån och har haft många minnesvärda dagar, kvällar, nätter.
 

Den 1 september hände något stort! Då flyttade "lilla jag", efter 20 trygga år hemma hos mamma och pappa, äntligen hemifrån. Det tog ett tag, men sedan lyckades jag och marcus få till det ganska mysigt. En ikeatripp och några timmars skruvande krävdes dock.. Det blev även seriepremiär och även premiär för mig och syster i div 1. Sedan fick vi gå på givande färgkurs med jobbet och så hann jag med att bjuda över syster för lite nhl-lir och kvällsmålskäk i nya läggan. (Kräftskivebilden har hamnat lite fel, skulle vart slutet på augusti. Men trevlig lagfest det där!)


I oktober var det fortsatt fint höstväder och det kunde jag verkligen njuta av i nya läggen. Kolla utsikten! På mina lediga dagar lyxade jag till frukosten rejält och shoppade (kanske lite för mycket). Årets andra lagfest hos Jonsson blev såklart också succe. Efter tipsrundor och shotroulette var det dags för krogen natten lång. Sen hann vi även med lite nya seriematcher, träningar, lag- och kiosk-jobb.


November blev lite av en partymånad. Det inledde med tvådagars på halloween, och då var jag både Jigsaw och hälften dödskalle. Moa fyllde 18år, och som storasyster är det min plikt att ta med henne på en kväll hon sent skulle glömma! Jobbfest inklusive middag + bowling var även inplanerat. Och såklart ett allstar/hockey-tittande med moa och mamsen, som dock var lite lugnare - vilket behövdes! Passade även på att färga moa lite mörkare, vilket blev superfint.

Ouh, redan december! Och snabbt gick det. Det var mycket jobb och träningar, läggan skulle julpyntas och så lyckades vi även klämma in en tredje och sista lagfest för året. Denna gång blev den i boden och med temat "Ursäkta att jag är sen men jag kommer precis från..". Sista helgen innan jul åkte vi en snabb tripp till stockholm där dubbelmöte väntades. Julafton och juldagen spenderades hos både mor- & far-föräldrar och annandagen + dagen efter spenderades med kräksjuka på toan. Kul! Nu är jag dock pigg igen och laddar för det nya året. 

julkort

 
Det var i sista minut jag fick klart mina julkort. Bilderna har varit klara ganska länge så det var bara de små detaljerna kvar. Dessvärre glömde jag ta kort på alla! (ohnooo). Hann bara ta kort på de som jag gett till mormor och farmor eftersom vi var där på julafton + juldagen. Dock var jag mest nöjd med ett rådjur, men den glömde jag minsann ta kort på. Typiskt!
 
Gjorda med promarkers + lite glitter-pennor från toys r us!

årsresumé del 2

 
Här kommer nog den bästa tredjedelen av året. "Sommar"-månaderna. Om jag fick välja en årstid som jag gillar bäst så är det sommaren utan tvekan. Vissa säger ju "ja, jo, men det är ju fint med alla olika årstider" men jag hade faktiskt kunnat skippa alla och köra sommar hela tiden. Men då är det väl det att då har man ju inget att längta till! Och då kan jag faktiskt resa utomlands om jag vill ha det extra varmt, så det löser sig ändå. Men ibland undrar man ju varför man bor i sverige..
 

I maj var det verkligen kanonväder och det njöts till fullo! Jag for till både Bälinge och Piteå för att umgås med fint folk och även färjan fick sig ett premiärbesök. Dagarna blev längre och man kunde vara ute och njuta av finvädret. På träningsfronten var försäsongsträningen ett faktum, då jag och syster skrivit på för Notas div 1 kommande säsong. 


Antal dagar till utlandsresan räknades ner i juni och innan det var dags för en vecka i Kreta med familjen så hann jag med lite baluppsättningar och bilbingo (utan vinst dock!). Midsommaren spenderades först några timmar på jobbet för att göra en bruduppsättning + make och sedan tog jag mitt pick och pack till Piteå Havsbad och campade lite där.


Förstår inte hur jag hann med så mycket, för i juli jobbade jag som ett as. Min enda semester var andra veckan i juni och sen jobbade jag hela juli och augusti. Ingen semester här inte! På kvällarna hann jag ändå med att äta god mat, umgås med lite "gamla vänner", se Movtis/Zacke på Luleå Kalaset och även besöka PDOL en kväll. Mitt hår blev även kortare och blondare.

I augusti märkte man att sommaren led mot sitt slut. Jag och Henny hängde några sista kvällar/nätter på färjan, det bjöds på kräftskivor hit och dit, syster fick lite fräsig färg i sitt hår och vi närmade oss innebandysäsongens start. Hockeysäsongen startade och jag började även flyttpacka...

dry my soul

 
Nu under jul vet jag flera som drabbats av en väldigt tillfällig magsjuka/vinterkräksjuka. Och som vanligt när sånt "går" så ska ju även jag drabbas av det. Det bästa var dock att det endast var en dag som krävdes för att bli frisk, så lika fort som den kom så var den över. Den bästa medicinen för mig när jag är sjuk är att sova. Insjuknade på torsdag eftermiddag och gick och la mig redan 18.00 på kvällen. Så fredagen användas till att bli frisk, och det blev jag. 

Idag har jag och mamma varit på ikea. Jag var tvungen att byta min badrumshylla jag fick i julklapp eftersom den hade en skada på sig. Sen råååkade jag ju även köpa lite annat smått och gott, trots att jag på ditvägen sa att jag inte behöver så mycket. Men det blev visst en vinöppnare, glas+tallrikar, matlådor, ljus, lampor och annat roligt krafs. Nu ska jag dock försöka övertala marcus att skruva ihop hyllan eftersom det är det tråkigaste. Sen kan jag gärna spendera lördagkvällen med att packa upp resten av sakerna!
 
Tänkte publicera lite mer "jul"-bilder innan det blir omodernt igen.
Här är uppesittarkvällen hemma hos familjen:

Och julfrukosten:


Hemma hos mormor spenderade vi resten av dagen.

Årsresumé del 1


Även fast det känns som åren går fortare och fortare så gör jag alltid en tillbakablick vid årets slut och förundras över hur mycket man har hunnit med. Förra året blir riktigt svårt att toppa, då jag var med om både studenten, utlandsresor, peace and love med mera. Men efter mitt år som 20-åring har jag hunnit glädjas av stockholmsresor, jobbbesked, innebandyvärvning, utlandsresor och flytten hemifrån så jag tror det levde upp till sina förväntningar ändå. Inget år är det andra likt, vilket gör det svårt att avgöra vilket som är bäst. Jag tror alla är lika bra i sig, för man lär sig något nytt hela tiden. Och bara jag får göra en och annan utlandsresa då och då så är jag nöjd. För jag älskar verkligen att resa!
 
Inledde året på bästa sätt, nämligen att umgås med människor som gör mig glad. Det var tjugoårsparty hos mig och artonårsfirande hos Alle. Hann även med lite slalom innan jag och marcus tog en liten välbehövlig stockholmstrip. I slutet av januari fick jag även fast tjänst på jobbet, efter 6 månader av ovisshet (extrajobb osv). 


I februari gick jag på färgkurs, tog fram ritblocket, bakade lyckade smörgåstårtor med mamma och bara levde vidare i väntan på sommaren. Lite så det är under de här "mellanmånaderna". När det var fint väder hann vi även ut på isvägen och njöt av solens närvaro. Familjen hann även samlas för ett middagsbesök på olearys.


I mars var det lika fint väder och då var det isvägen som lockade. Slutspelet var även igång, så i ishallen befann man sig ofta. Totalkrossade av SAIK i finalen, men får hoppas att det går bättre nästa gång. Hann även med en sväng till boden för lite partajj och catch up med Erika och Pia. Alltid lika mysigt! Jag och Marcus firade 1år, vilket har gått ruskigt fort.

Det fina vårvädret började leta sig fram så tidigt som i april! Jag letade även fram fotbollsskorna och gjorde en snabb comeback på planen, vilket gick över förväntat. Under en helg hann jag även med att gå en sminkutbildning gällande dag/kvälls- samt brud-makeup, så nu blev jag helt redo inför sommarens alla bruduppsättningar + smink.

julklapparna

 
Av de sex sakerna jag önskade till jul så fick jag hela fyra stycken av dom! Sen fick jag faktiskt mycket annat som jag velat ha. Det bästa var kaffemaskinen och badrumshyllan, men även mindre grejer som hårband till innebandymatcherna och lite parfymer/loations gjorde mig lika glad. 

Ett urval av det jag fick:

- Kaffemaskin, Dolce Gusto + 6 olika smaker/kapslar
- Badrumshylla från ikea + förvarings-"lådor" i tyg 
- Sminkpensel från makeupstore
- Hårband, smycken, smink, parfym etc
- Presentkort på Kicks, Media Markt och bio
- Victoria secret body mist + bodylotion
- Kuddar till soffan, morgonrock + annat smått och gott

Inför varje jul önskar jag mig mindre och mindre saker, men jag tycker det slutar med att jag får lika mycket hela tiden. Fast nu har jag faktiskt börjat ge väldigt mycket också, vilket jag inte alls tyckte var lika roligt förut (haha). Och nu är det ju bara en vecka kvar tills jag fyller år, och jag har då ingen aning om vad jag önskar då. Pengar förmodligen, så jag kan unna mig någon resa till våren/sommaren.
 
 
 

juldagen

 
Juldagen firades i vanlig ordning hos farmor. Tyvärr hade pappas sida av släkten redan varit med dom igår, men det gjorde ingenting. Vi umgicks iallafall, käkade god mat, såg på tv och bara tog det lugnt. Idag var det i för övrigt plusgrader och svinhalt ute, så det var riktigt tur att vi fick en vit och fin julafton. Då var det några minusgrader och så snöade det väldigt mycket.
 
 

julafton

 
Har inte hunnit sitta vid datorn på länge, men nu när jag väl sitter en liten sväng så ska jag passa på att önska er god jul! Eller iallafall att ni har haft två trevliga juldagar, för det har då jag haft. Har träffat lite av släkten, ätit MASSOR med mat och bara njutit av ledigheten. Ikväll ska jag och Marcus möta upp några vänner för lite andra festligheter. Under tiden kan jag bjussa på några bilder från julafton.
 
 

en ny jacka

 
Något jag velat införskaffa mig denna vinter är en snygg kappa. Den får vara lite längre och ska ha en fin, gärna lite större, utvikt "krage". Svart eller grå, så länge den är snygg så kvittar det. Men att det ska vara så himla svårt att hitta en snygg! Här är mina favoriter från nelly (gillar ettan och fyran bäst), men jag vill kunna prova den inann jag köper den. Så ingen jacka från nätet för mig inte. Får försöka fynda efter jul och nyår, då jag har lite mer tid att gå på stan och leta reda på en snygg en.
 
Vilken är din favorit?

dreaming

 
Idag fick jag äntligen en välbehövlig sovmorgon. Nästa gång jag sover ut längre blir nämligen på julafton, så har några tidiga mornar framför mig. Nu är det jobb 12-20 som väntar. Lite halvstressig dag så får se hur det går. Igår hade jag sjukt ont i huvudet, men det har släppt idag som tur är. Vi hörs!
 
Bilder från lagfesten i lördags, sjukt kul!

fullt upp


Dom kommande dagarna innan jul så kommer jag verkligen ha fullt upp, vilket kan leda till lite ofrivillig frånvaro här på bloggen. Så det kommer helt enkelt uppdateringar lite oregelbundet när tid finns. Jobbar kväll (till åtta) både onsdag och torsdag, och på fredag ska jag hinna packa väskan. 06.20 på lördagmorgon ska jag vara på kallax och sedan spenderar jag helgen i stockholm. Match mot både hammarby och täby. Sen hem, jobb måndag och hips vips så är det jul. Åh herregud.
 
Syster & jag är taggade inför stockholmstrippen.

barna hedenhös

 
Nu för tiden stiger jag alltid upp 20 minuter tidigare än vanligt så jag i lugn och ro hinner göra iordning frukost och sedan äta den framför julkalendern. Så himla skönt att det är så korta avsnitt också, för då har man gott om tid innan jobbet. Och om jag velat ha liiiite sovmorgon någon dag så har jag sett det på datorn under kvällen istället. Följer ni julkalendern i år?
 
 

backpack

 
Något jag börjat gilla mer och mer är ryggsäcken. Så himla praktisk och rymlig. Nu pratar jag såklart om en sådan som kan användas till vardags, och visst är det kul när dom nu designats lite roligare också. Skulle inte tacka nej till någon av dessa två från nelly, speciellt den zebramönstrade. Hur ball som helst!
 
 
 

welcome monday


Eftersom jag jobbat sex dagar förra veckan så är jag äntligen ledig idag! Hela förmiddagen har dock gått åt till att städa lägenheten. Har bara dammsugning + skurning kvar och sedan ska jag bege mig ut på stan för att leta de allra sista julklapparna. Det är sista chansen idag eftersom jag jobbar resterande dagar fram till jul (förutom lördag+söndag, men då ska jag till stockholm och kommer att vara upptagen i princip hela tiden). Så det gäller att hitta alla nu idag.
 
Sista kaffekoppen på jobbet! - Vår söta lilla julgran.
 

maskerad

 
Igår var det lagfest i boden med tema "Ursäkta att jag är sen men jag kommer precis från..". Roligt att för en gångs skull köra nåt annat än bara vanlig förferre + utgång. Blev även lite små tävlingar under kvällen. Mitt lag gick det väl inte sådär jättebra för, men det var roligt ändå!
 
Det var folk som kommit från bland annat Afghanistan, nobelmiddagen, hollywood samt din värsta mardröm, hehe.

all we got is right now

 
Galeeet vad mycket folk det varit på stan idag. Man vet att det snart är jul när det bildas kö för att få köpa presentkort på jobbet. Och samtidig som man ska ha tid och hjälpa dom så ska man ju hinna klippa och färga kunderna som man redan har under dagen. 9-16 har verkligen gått i ett! Tur att jag tar en tripp till huvudstaden nästa helg, för då är det nog ännu mer aktivitet i salongen. Nu ska jag käka lite gröt och sedan fixa mig innan jag beger mig till Boden. Lagpartajj väntar. Woop woop.

Trevlig helg! 
 

goda middagar

 
Full fart på jobbet idag. Är rätt så fullt året ut, så dagarna går riktigt fort. Efter sex blev det middag med innebandylaget. Jag och Moa for sedan en sväng till hertsön för att kolla lite på den årliga lussecupen. Nu är jag hemma igen och ska strax gå och lägga mig. Jobb plus lagfest väntar imorgon. Är även "tema"-fest, vilket kommer bli helfestligt. Gnatt!
 
Jag och systeryster när vi käkade på allstar och kollade hockeyn med mamma.

fredag den trettonde

 
Fredag den 13:e. Lucia. Och en helt vanlig dag. Jobb 9-18 och sedan ska jag ut och käka på pastabacken med innebandylaget. Väl hemma igen blir det nog en och annan lussebulla samt tidigt i säng för att även orka med helgens jobb.
 
Fredagsmys för någon helg sen. Gomiddag och massa onyttigheter framför teven.

nu är det jul här i vårt hus

 
Nuuuuu är allt julpynt uppe. Mattorna är utbytta, lamporna är tända och allt smått och gott är iordning. Eller just det, mormor köpte en julblomma (julstjärna) som jag ska fixa en kruka till imorgon och få på plats sen.
 


Och så här såg det ut innan, då det var lila som gällde!

shoppingdags

 
Som vanligt när jag går på julklappsjakt så kommer jag hem med minst hälften av inköpen till mig själv. Förutom ett svart partylinne med spets uppepå och öppen rygg så fick jag även med mig hem detta. En mörkröd blus/top från h&m, en mönstrad kofta från gina och sen lite påfyllning i sminkförrådet. Det blev favoritpudret som vanligt och sen var det dags att testa något nytt på foundation- och mascara-fronten. 
 

mumsfilibaba

 
Trots att det har varit mycket att göra på jobbet idag så har dagen känts otroligt seg. Och nu är jag bara hemma en snabbis för att äta innan det är dags att sticka och träna. Jag har ganska så sen träning idag 19.45-21.30, vilket betyder att det blir snabbt hem och duscha, käka igen och se paradise hotel. Sen är det bara att gå och lägga sig och tagga ny jobbdag. Dag 3 av 6, jippi.. 
 
En riktigt god laxpasta!

julkort

 
I början av december kändes det som att jag skulle ha hur mycket fritid som helst. Men icket! Julkorten som jag börjat göra har kommit lite i skymundan de senast dagarna. Och vettetusan när jag ska hinna få klart de. Jobbar sex dagar denna vecka och nästa vecka är det jobb fyra dagar, sen stockholm. Och sen helt plötsligt så är det julafton! Nåja, får klämma in lite julkortspysslande en kväll nu i veckan. Dom ska bannemig bli klara :)
 
 

world tour

 
Idag är en sån kväll då jag bara hänger i soffan med tända ljus i hela lägenheten samt ser på Magnus Betnér och Johan Glans. Lite smått konstigt att sitta och skratta för sig själv, men såna här chilla kvällar måste man ju också få ha ibland. Dessutom var det vilodag från träning idag så jag hann till och med göra en asgod och saftig kyckling i ugn med en god vitlökssås och ris till middag. Sååå gott. Ska invänta marcus och sedan blir det paradise hotel och kladdkaka. Bra måndag. 
 
Lockat systers hår så hon blev helgfin. Älskar konformad locktång!

nytt

 
Fått en dille på lite glitter nu. Om man har helsvart så piggnar lite glitter alltid upp. Antingen i ett klädesplagg eller på naglarna. Här är det senaste inköpta "prylarna" i glitter. 
 
 
 

i'm bringing you the fire

 
Tog mitt sunda förnuft till fånga igår och gick och la mig tidigare än resten av sällskapet, vilket jag är vääldigt tacksam för idag. Spelat träningsmatch mot läns, och det blev vinst med 11-2. Helt ok match, förutom att jag tejpade min rätta fot och trampade snett med den andra. Boden Arena ogillar mig verkligen.. Så jag får se hur den mår imorgon och om jag ska behöva tejpa båda de kommande träningarna, haha. 

Efter det for jag och marcus till porsön för lite julmys med hans mamma & co. Åt lite gott julgodis, kikade på film och fick även kämpa för att hålla ögonen öppna i slutet. Inte ens kaffe hjälpte! Nu är det solsidan och sen tagga inför en sexdagars vecka på jobbet...
 

bowling!

 
Jag tycker det är hur roligt som helst att bowla! En av anledningarna är ju självklart att man inte gör det så ofta. Sen är det väldigt roligt att Olearys har både mat + bowling så man kan gå ut ett gäng och göra båda sakerna samtidigt. Och av någon konstig anledning så har det gått riktigt bra för mig de två gånger jag har bowlat på ungefär 1-2 år. 
 
Bra vinst där! Blev nog rekord för mig.

Jag hade även en stark inledning sista ronden, som vi dock inte hann spela klart. Så synd:( 
 

lördagsplaner


Godmorgon! Jobb 9-15 denna lördag är det som gäller. Fullproppat med bokningar så dagen lär gå snabbt. Sen på kvällen så ska jag och Marcus eventuellt umgås med Joshua och Erika. Bli middag, vin, surr och allmänt häng. Ett tag sen sist, så blir att ta igen allt man missat.

Gammal lördag, då var det jobbfest. Det blev middag + bowling på olearys, vilket var mycket rolig!
 
Ett härligt gäng! 

jobb jobb jobb

 
Får bli lite standard att på fredagar lägga upp lite bilder från jobbet. Några av veckans arbeten helt enkelt. I helgen blev det att styla till studentbalen på ltu och sedan har jag även hunnit göra en soft ombre på min syster. Hon blev less på utväxten som kom så snabbt och var flera steg mörkare, så det blev det ändring på nu. 
 
 

dagens tips


Olearys ceasarsallad.
Så sjuuukt god. I nio av tio fall så är kycklingen torr och smaklös och det är för lite ceaserdressing. Men inte här inte! Så jäkla gött att bli sådär skönt mätt också. Inte som när man äter en fet köttbit och en hel drös med pommes och sen är så proppmätt så man inte orkar bowla efteråt. Nä, det här ska jag ta fler gånger.
 
 

nagelsnack

 
Här kommer lite bättre bilder på mina "vinter"-naglar. Har ju bestämt att det blir spetsiga över jul och nyår, så för två månader sen så slutade jag fila ner längden på dom för att kunna forma om dom till spetsiga. På fjärde bilden är de helt nygjorda för oktober (ni ser ju hur kort tummen är i profil!). I november hade de kommit ut så långt som på bild 3, och då testade jag även på en mer mandelformad nagel, för att sedan låta de växa ut ytterligare fram till förra fredagen - då de blev spetsiga! Ska nog inte fila ner de så mycket mer innan jul, utan bara byta färg (lutar åt svart+guld) samt fila till dom ännu mer spetsiga. 

Jepp, det var mina nagelplaner det. Ifall någon undrade.
 
Bild 1 + 2: Nya naglar! 
Bild 3: Mandelformat hela november.
Bild 4. Korta och raka i oktover.

aj!

 
För exakt en vecka sedan var jag lite klantig och trampade snett under matchen. Gick väl hyfsat att fortsätta spela, men så fort jag hade blivit kall så svällde den upp och började göra ont. Har tejpat den i en vecka nu och det mesta av det blåa och svullnade har försvunnit. Men så var jag lite stessad och en aning optimistisk idag innan träningen så jag sket/glömde tejpningen, vilket inte var så roligt efteråt! Förstår inte hur ett litet snedsteg kan ta sååå lång tid att bli bra. Dessutom var jag ruggigt nära att trampa snett med andra foten i förra matchen. Vadå veka fotleder.. pfsss!
 
 

mitt i veckan


Idag är det en vanlig onsdag, vilket innebär jobb 9-18 och träning 18.45-20.30. Inte mycket tid över till annat med andra ord. Som tur är så städade man hela lägenheten igår då man var ledig, samt fortsatte julklappshandlandet. Så lite av veckans "måsten" är redan avklarade. 

Julpyntet har även kommit upp. Så här såg det ut när jag kommit halvvägs. Det som fattas är belysningen i de vänstra fönstrena samt att mattan plus blockljusen ska bytas ut. Men allt är klart innan helgen!
 
 

18års-firande

 
Lördagkvällen blev väldigt lyckad så att säga. Förferre hos mig och sedan allstar natten lång. Skulle även ha blivit lite nattligt käk på max, OM vi inte kommit på det först halv fem!!!
 
 

1:a advent

 
Första advent blev mysig frukost i läggan, innebandymatch i kalix, födelsedagsfika på hertsön och sedan bio med syster och pappa. Och sen var den söndagen slut!
 
 

uppdatering

 
Det har verkligen varit en fullspäckad helg. Och det kommer förmodligen inte bli mindre att göra ju längre in i december vi går. Så jag skriver helt enkelt när jag har tid. :)

fredags stannade jag som sagt kvar på jobbet för att få mina naglar fixade. Därefter skyndade jag mig hem för gomiddag och besök av Marcus mamma och Peter. Vi åt gratäng och kött, samt hade idol på i bakgrunden. Tidigt i säng efter en tuff arbetsvecka.

Lördagen inledde jag med att gå på stan med min syster. Hon fick sin födelsedagspresent i form av (party)kläder, som skulle invigas ikväll. Vi hann även med att se lite innebandy på eftermiddagen, där herrarna med nöd och näppe besegrade dagens motståndare. Vi sju kom Sofie förbi och vi började fixa oss samt dricka lite hos mig innan vi styrde klackarna mot allstar, där vi blev kvar ända till stängning.

Med ungefär fem timmars sömn vaknade jag förvånansvärt pigg på söndagen. Jag steg upp, drog på mig träningskläderna och åkte sedan till kalix för att gästspela med mitt gamla lag. Det blev en snörplig uddamålsförlust (8-7) där vi var så värda åtminstone en poäng! Men sport är allt annat än rättvist ibland. Det var bara att bege sig hemåt där födelsedagsfika med släkten väntade. Efter lite fika och några gäspningar senare så for jag, pappa och syster in till stan för att gå på bio. Det blev catching fire. En kort summering: Riktigt bra, men tråkigt att det kändes som att den slutade lite mitt i. 

Och idag har jag inte gjort så mycket mer än att städat lite i läggan, träffat syster en sväng på stan och tränat. Nu blir det soffmys framför paradise hotel samt en kopp te och lite fika. Perfekt att avsluta måndagen på.